Tuesday, July 8, 2014

Fungsi dan Manfaat Oil Free Hydrating Gel

Assalamualaikum & haii..

Dok cerita pasal promotion je kan..hehe hari ni nak review pasal 1 lagi product Mary Kay yg saya guna & may favourite of course!

Opss promotion still jalan je smpai habis Ramadhan.
Raya nanti promo lain pulak.
So bagi sesiapa yg nak dapatkan barang promo boleh check it out kat sini naa..

Sape tau ini apa?



 Meet Oil Free Hydrating Gel atau nama manja dia OFHG!

Ia adalah sejenis moisturizer tapi termasuk jgk dalam category supplement.

Oil free hydrating gel sesuai digunakan untuk orang yang kulit combination to oily.

Jom kita go through satu-satu.


Apa kegunaan & manfaat OFHG ni?

- Tekstur gel yang sangat rigan & cepat meresap

- Melembapkan kulit tanpa membuatkan kulit berminyak
- Control minyak
- Dijadikan sebagai Make-up Base supaya foundation dan bedak lebih tahan lama
- Sebagai cooling gel lepas berjemur kat matahari sebab dia juga sejuk!
- Meredakan radang iaitu kulit yang cepat merah atau jerawat yang merah-merah
- Membantu pertumbuhan sel kulit baru yg sihat
- Meredakan kulit yang pernah mengalami pengelupasan dan rosak akibat produk yang mengandungi Mercury & Hydroquinone (produk pengelupasan)

Certain customer lepas saya consult saya akan suggest OFHG ni.
Ramai yang curious, kenapa suggest OFHG instead of moisturizer biasa?

Haa..ini sebabnya :


1. Anda pernah menggunakan produk pengelupasan

Walaupun anda pakai produk pengelupasan ni dah lama, misalnya 3 bulan lepas, setahun lepas ke..anda mungkin ingat anda dah terlepas dari kesan negatif dari bahan kimia berbahaya dalam produk ni.

Tapi sebenarnya anda silap.
Mercury & Hydroquinone mampu bertahan lama dalam kulit anda.
Sebab tu saya selalu galakkan orang yang guna produk pengelupasan ni berhenti guna apa-apa skin care dalam tempoh seminggu, atau 2 minggu - 4 minggu untuk bagi bahan-bahan kimia tersebut keluar dengan sendiri & untuk bagi sel kulit baru regenerate dengan sendiri.
Macam natural process gitu.
Lepas tu memang saya akan suggest Cleanser Botanical + OFHG / Intense Moisturizer untuk bantu mempercepatkan proses pembuangan bahan kimia tu & membantu skin regeneration.
Tempoh ni dipanggil tempoh pembersihan.
Lepas tempoh ni baru anda boleh add on barang lain untuk completekan penjagaan kulit anda.
*Sila dapatkan consultation untuk more details*

2. Anda mempunyai jerawat/bekas jerawat yang kemerahan

Ini adalah tanda kulit anda mengalami keradangan. 

Kulit seperti ni biasanya mempunyai tekstur yang xstabil, kulit cepat jadi berminyak dan naik jerawat.
Jadi saya akan suggestkan penjagaan asas macam cleanser and so on tapi memang sangat digalakkan guna yang ni instead of normal hydrate.

Jika ada pertanyaan lain atau memerlukan skin consultation, boleh la hubungi saya :

SMS/Whatsapp : 0173262007

Mary Kay Independent Beauty Consultant Mira Ixora

Like Facebook page saya -->  https://www.facebook.com/miraatmarykay

Follow Instagram saya untuk tahu quick update untuk new product and promotion
--> http://instagram.com/marykaymalaysia_igshop

Thank you for reading~ mmuah! ^_^



3 comments: