Wednesday, December 7, 2016

Perbezaan Mary Kay Botanical Effects lama dengan Mary Kay Botanical Evo

Assalamualaikum & haiii!

Saya xberapa sihat hari ni.
Slight fever plus batu & selsema huhu.

2-3 hari ni hujan lebat n asik kene hujan je.
Take care ye uollss...

As promised sy akan cerita kan dengan anda semua perbezaan antara BE baru dengan BE yg lama.
Dua -dua BEST.
Dua-dua Botanical
Dua-dua mild
Susah nak buat pilihan kalau orang tanya mana satu lagi best.
Termenung 40 minit nak fikir jawapan dia hahaha!

Botanical Effects VS Botanical Effects Evo


1. Bilangan Item

Mary Kay Botanical Effects ada 4 item :
- Cleanser
- Mask
- Freshen 
- Hydrate

Mary Kay Botanical Evo ada 5 item :
- Gel Cleanser
- Invigorating Scrub
- Refreshing Toner
- Moisturizing Gel
- Moisturizing Lotion SPF 30

2. Jenis Kulit

Botanical Effects yg lama ada 3 jenis formula untuk match kan jenis kulit kita.
Ada Formula 1 untuk dry skin, Formula 2 untuk Normal-Combination skin & Formula 3 untuk oily skin. 

Manakala Botanical Evo adalah untul semua jenis kulit. Dry to oily skin.

Jadi kalau anda ada masalah kulit yg too dry, sy lagi galakkan guna Botanical Formula 1.
But untuk yang jenis kulit normal-combination-oily, anda boleh pilih sama ada nak guna BE lama or BE Evo.
Apapun mintak consultation daripada BC masing2 dulu ya..
Jangan main beli saja :)

3. Bahan Utama

Kalau BE lama, bahan utama dia adalah Luo Huan Go & Silymarin.
Dua-dua buah ni adalah kaya dengan anti oxidant & terkenal dengan mempercepatkan penyembuhan.
Termasuklah untuk menyembuhkan kulit yang rosak. Also untuk mantainkan & menyuburkan lagi sel-sel kulit.

BE Evo pulak bahan utama dia adalah Dragon fruit & Aloe vera!
Woww! Dua-dua bahan ni of course kaya dengan anti oksida tapi ada tambahan iaitu SOOTHING & cooling. Sebab dia ada aloevera kan. Ni sangat bagus untuk kekalkan keremajaan & ada effect kulit jadi pink-pink lepas guna secara konsisten. Kulit muda uolss 

4. Target Market

BE lama diformulasikan untuk semua jenis peringkat usia, and target market adalah 18 tahun hingga 20 an. 
BE baru pulak juga untuk semua peringkat usia, tapi target market boleh digunakan seawal 12 tahun!
Jadi kalau anda mencari skincare terbaik tanpa bahan kimia berbahaya untuk anak2 , ini lah pilihan yg tepat! Kulit pun kene jaga dari kecil tauu..supaya kekal sihat & muda bila usia meningkat dewasa :)

Saya dulu masa belasan tahun main pakai beli je apa yang ada kat Watson tu.
Sudahnya kulit jadi kusam & tak sihat, tak glowing.
Mujur la jumpa Mary Kay awal 20 an hihihi.

5. Beza cara penggunaan

BE lama, ambik masa skit untuk kita pakai.
Beza terbesar adalah pada Mask. Mask kita perlu pakai 10 minit minimum & lepas tu kene scrub.
Ada yang malas pakai mask sebab alasan tak sempat..anak merengek..terlua sebab letih sangat balik kerja..and macam2 lagi alasan yg selalu sy dengar hehehe.

Tapi!

Dengan BE Evo anda xboleh bagi alasan lagi yaa! Gigit kang :p
Sebab Invigorating Scrub dia adalah sangat HEAVEN!
Sangat best, cepat , pantas, and senang dipakai.
Lepas cuci muka terus apply scrub, xpayah tunggu 10 minit , lepas sapu boleh terus scrub. 
Proses pun xsampai 3 minit dah siap.
Lepas tu kulit anda jadi instantly licinn & fresh!

Also ada beza dari segi moisturizer.

BE lama punya hydrate xada Sun protector. Jadi perlu add Sun protector asing.
BE Evo, ada 2 moisturizer. Satu jenis gel biasa kita pakai waktu malam .
And moisturizer siang yg ada spf 30 untuk kita pakai siang.
Wow ni memang jimatkan masa!

Lagi beza pada Cleanser dia.

BE lama punya cleanser mostly adalah jenis cream kecuali F3 (gel)
Jadi ada jugak customer yang alergi & xboleh pakai cleanser jenis gel, maka anda disarankan pakai yang BE lama punya cleanser.

Tapi BE Evo punya adalah Gel lembut, sikit berbuih (tak obvious sangat buih nya).
And lepas cuci tak de tinggalkan rasa kesat or tegang pada kulit. Best sangat pakai!


6. Bau & packaging

Bau terus terang sy cakap, BE Evo memang win!
Bau asli dragon fruit mix dengan aloevera tu memang sangat best.
Lagi-lagi sepanjang dia ada kat muka (xbasuh muka) memang selama tu la baunya lekat kat skin.
Syokkkk

BE lama xde bau hehehe.

Packaging? Anda rasa? Hihihi tau dah jawapan diaa

7. Worth of money

BE lama & BE baru ni sangat worth of money.
Dua-dua set boleh bertahan up to 6 bulan okehh
And harga pun xmahal . Anda boleh beli and pakai sambil fikir kenapa la lambat set ni nak habis :p
Serius sy cakap, selama sy pakai Mary Kay setahun 2 kali je sy concern skincare sy dah nak habis :D
Jimat kann

Dapatkan consultation SEBELUM anda beli produk Mary kay!

0173262007
Mira Ixora
Independent Sales Director
Professional beauty Consultant

Thank you for reading!

Wednesday, November 23, 2016

Review Mary Kay : The NEW Botanical Effects Evo dengan Dragon Fruit & Aloevera!

Assalamualaikum & haiii!!!

Excited ni! 

November 2016 (bulan ni) Mary Kay baru saja launch NEW range of Botanical iaitu
Botanical Effects Evo dengan NEW ingredients iaitu Dragon Fruit &Aloevera!
And yang bestnya kami diberi peluang untuk cuba dulu set ni awal sebulan (October 2016)
Yeahh !




The Pink Botanical Effects yg sangat CUTE & awesome!

Dia ada 5 item yang sangat COMPLETE dalam set ni untuk penjagaan harian kita especially untuk orang yang busy & tight schedule.

Dalam set ni ada :

1. Cleansing Gel
2. Invigorating Scrub
3. Refreshing Toner
4. Moisturizing Lotion Spf 30
5. Moisturizing Gel

Jom sy share kan experience saya guna Full Set Botanical Evo ni.

Masa mula2 bukak , sy sangat impressed dengan dia punya packaging yg comel, pink pulak tu!
Then bila bukak penutup, emmmm bau dia semerbak wangi bau Aloever + Dragonfruit.
Tak sangka bila mix 2 buah tu dia akan jadi satu bau yang rasa nak pakai lagi 

Bila pakai set ni, sy rasa macam sekejapnye sy bersiap.
Hehehe biasa ambik masa 5 minit utk apply skincare dari cleanser smpai lah ke sunblock.
Sebab sebelum ni sy pakai Moisturizer dengan Spf asing , so kene pakai 2 item.
Tapi bila pakai set ni since moisturizer dia dah ada Spf 30, so just pakai 1 je.
Tu belum masuk kalau pakai Mask Botanical kene tunggu 15 minit baru boleh cuci/scrub.
Yang ni masuk bilik air cuci muka pastu terus scrub. Fuh laju hakak bersiap sekarang 

Dalam set ni, yg paling sy sukaa skali adalah dia punya Invigorating Scrub , Moisturizing Gel & Moisturizing Lotion Spf 30!
Yang Scrub tu memang lepas cuci rasa sangat bersih n licin muka. 
Rasa nak pakai hari2 tapi tak boleh lah kan sebab dia scrub hihi.
Moisturizing gel pulak sy suka sebab dia ringan, cepat meresap, lembut pastu ringan ya ampun 
Moisturizing Lotion Spf 30 pulak sy sgtt suka sebab 1, dia ada Spf yang bersesuaian untuk daily. 
2nd sebab dia surprisingly sejuk & ringan bila pakai! Biasanya saya pakai Spf ni dia ada rasa macam panas sikit tapi sekejap je lah. Tapi yg ni tak, rasa best je. Pastu kulit nampak glowing lepas sapu ni.


Pic ni diambil after 1 month guna Botanical Evo with light make up.

Pakai CC Cream & Bedak saja untuk skin selepas moisturizer.
Apa yg sy rasa lepas sebulan ber BE Evo ni kulit memang licin , so bila make up pun smooth je 
Xde sangkut-sangkut hahaha.
Pakai dengan Skinvigorate Cleansing Brush lagi bertambah terbaikkk.

Markah nak bagi?
9/10 boleh x? Love it! 

Nanti saya share pada next entry apa BEZA Botanical Effects lama dengan Botanical Effects Evo.

Nak dapatkan your skin consultation for BE Evo?
Whatsapp je nombor kat bawah tu okey deariess.

Love,

0173262007
Mira Ixora
Professional Beauty Consultant
Mary Kay Independent Sales Director
Glamourous Bee unit

Thank you for reading!















Monday, October 24, 2016

Nak kulit badan halus cubalah Mary Kay Loofah Body Cleanser!

Assalamualaikum & haii!

Nak tau RAHSIA kulit badan HALUS?


Biasa kita pergi spa, lulur badan, scrub badan utk dapatkan kulit yang halus.

Kalau boleh hari- hari nak SCRUB badan tapi risau kulit jadi kering pulak.
Tapi kalau tak scrub badan berdaki.
Haa camne tu?😳
Kene pilih nak kulit daki ke nak kulit kering?

Meh sy nak share ttg experience sy guna
Lotus & Bamboo Loofah Body Cleanser yg best ni!


Sedikit fakta :

OUR GLOBAL BRAND DEVELOPMENT GROUP SAYS, Imagine a delicate blue lotus floating on water. Or a majestic stand of bamboo, considered a symbol of long life. Breathe in the clean, crisp scent. This is the essence of the Lotus & Bamboo Collection.  




Sy mmg ada masalah kulit kering skit especially kat kaki. Sebelum ni guna sabun2 & body scrub yang biasa beli kat kedai tapi end up kulit rasa sangat tegang n kering. 

Kadang-kadang rasa xselesa sbb kering sgt. Pergi spa pun dorg akan complain kulit sgt kering. 
5 kali pergi 5 kali la kene hadap soalan yg sama 😂.
So sy stop pakai sabun yg berbuih2 banyak tu & start guna loofah body cleanser ni.

Lepas guna, surprisingly tak rasa kering. Padahal loofah ni memang ada SCRUB & yes it is for DAILY use.
So esok try lagi & now dah 5 bulan jd pengguna setia Loofah ni! Kulit pun dah xkering mcm dulu. 

Kerak daki jgn cakap lah, dah tetiap hari scrub dia pun xde can nak menepek kat kulit 😜.
Kulit pun jadi halus .

Apa yang best sangat ttg Loofah Body Cleanser ni?


Badan rasa fresh sepanjang hari sbb dia kaya dgn antioxidant-rich extracts of bunga markissa n lotus biru yg exotic,yang membantu meneutralkan kesan-kesan negatif akibat radikal bebas. 

Lagi2 if uols jenis yg cepat berpeluh or badan cepat berbau, mandi guna ni setiap hari akan bantu utk control bau peluh tu.

Loofah Body Cleanser ni sesuai untuk kegunaan harian. Antara bahan yg diadun sekali dalam formula Loofah ni adalah adunan botani penghalus kulit seperti serat loofah, serbuk buluh dengan khasiat mineral dan biji kiwi untuk mengaktif dan menyegarkan kulit. 

Lotus & Bamboo Loofah Body Cleanser dirumus dengan serat loofah asli untuk menanggalkan kotoran pada kulit dan mengembalikan seri semula jadi kulit anda. Kompleks pengelupasan ini sangat lembut untuk kegunaan harian bagi menyerlahkan kehalusan dan kesegaran kulit. 

Paling best bila pakai sekali dgn Lotus & Bamboo Deo Body Spritzer dan 
Lotus & Bamboo Body Lotion ! Jgn xtau dia ni 3 beradik hehehe.


Nak try set KULIT HALUS FRESH ni?


Boleh contact saya kat number bawah ni :D

Love,

0173262007
Mira Ixora
Professional Beauty Consultant
Mary Kay Independent Sales Director
Glamourous Bee unit

Thank you for reading!


xoxo

Friday, October 7, 2016

Beauty Consultant contact number seluruh Malaysiadi sekitar anda!

Assalamualaikum & haii!

Mesti ada yang tercari-cari contact number Beauty Consultant yang terdekat dengan anda kan?
Nah saya share kan contact list Mary Kay Independent Beauty Consultant yang berdaftar,  trusted , professional & knowledgeable di sekitar anda!

Jadi anda boleh set kan appoinment dengan mereka untuk try produk2 Mary Kay & dapatkan consultation kulit !

Me myself : Mira Ixora  017 3262007
Bandar Kinrara, Puncak Jalil, Serdang, Seri Kembangan, Puchong, Bukit Jalil, Taman OUG, Cheras, Alam Damai, Shah Alam, Putrajaya, Cyberjaya, Kuala Lumpur

Mary Kay Kuala Lumpur

Atynn                011 10779958  Kuala Lumpur
Anna                 012 2347545 Sogo/ Kuala Lumpur
Alysa                 014 3257473 Taman Melawati / Sarawak
Siti Khamisah   012 2745890 Taman Keramat
Ain Ibrahim      011 23769646 Setapak
Jaya Rani         012 3152573 Kuala Lumpur Jalan Ipoh / Seremban
Emilia               017 6645994 Rawang


Mary Kay Selangor

Nini                 011 26135414 Cheras / Puncak Alam
Alya Husna     017 8811762 Cheras/Desa Baiduri/Alam Damai
Hidayah          019 6888744 Bandar Permaisuri Cheras
Hafizah (Fifi)  012 3779220 Cheras
Iffah                 011 39739492 Hulu Langat
Amira              012 3197949   Bukit Jalil

Nadhyra           0193301116 Bandar Baru Bangi
Ratna                0196333922 Bandar Putra Mahkota Bangi

Wanie              013 3999122 Bukit Jalil / Cyberjaya
Afiqah             013 7426726 Putrajaya / Cyberjaya / Gemas
Alya Wani       017 2568018 Putrajaya
Atun                011 28896692 Putrajaya
Siti Nor           012 2356124   Putrajaya Kompleks E
Azrieza            016 4464381 Kajang / Serdang
Fizza                017 676 2684 Cyberjaya
Juliana             011 32558016 Cyberjaya
Aida                016 2845422 Cyberjaya
Azrin              0172554356 Cyberjaya

Baya                017 6847303 Petaling Jaya
Yasmin            019 2345766 Petaling Jaya
Shima             017 5737105 Petaling Jaya
Shai                 012 2402012 Petaling Jaya

Nik Azida       01112251160  Puncak Alam
Huda               019 2497614 Puncak Alam
Mardhiyyah    0145060661 Puncak Alam

Dalila              019 6051106 Shah Alam

Salziewati (Sal) 0139295058 Subang
Nurul Asiroh    014 7375754 Subang
Shuhada           0163808018 Sungai Buloh
Aziana            012 3687395  Sungai Buloh
Elham             019 2846918 Sungai Buloh

Liyana            017 8822682 Puchong
Norish            018 2218135 Puchong


Mary Kay Negeri Sembilan

Acot                  014 2330287   Labu, N Sembilan
Alia Najwa       0136994191   Seremban, N Sembilan
Jeya                  016 2338587 Seremban, N Sembilan
Syela                019 6422573 N. Sembilan


Mary Kay Terengganu

Nadia              011 19434686   Besut, Terengganu


Mary Kay Pahang

Anis Fazilah     014 5471734   Gambang, Pahang


Mary Kay Johor

Dr Norma        016 4428402 Muar
Ziha                 019 7438489 Pontian


Mary Kay Kedah

Hamimah        012 5776961   Alor Setar


Mary Kay Pulau Pinang / Penang

Bella          014 7254010   Pulau Pinang, USM


Mary Kay Melaka

Aida Khmar   0196144447 Melaka


Mary Kay Kelantan

Diana            019 6510963   Kota Bharu, Kelantan


Mary Kay Perak

Dyra Haiyi         017 5215027 Tronoh/UTP/Seri Iskandar/Perak


Mary Kay BC Sabah

Erra Fazirah                  016 8299320 Kota Kinabalu
Zuhairah                       019 6413410 Kota Kinabalu

Glamourous Bee unit is 1 of Mary Kay Pink Car unit di Malaysia!

Assalamualaikum & haii!

Hari ni lah ada masa untuk mengupdate blog!
Jadi kita update banyak2 ya hehehe.

Alhamdulillah, bulan June 2016 saya & unit (Glamorous Bee) dah completekan challenge Pink Car yang pertama kami 
Sesuatu yg sangat menggembiarakan bagi kami sebab kami masih baru, 10 bulan bersama sebagai satu unit. Kiranya Pink car ni macam hadiah 1st anniversary kami bersama lah.
Cewahh hehehe 


With my beloved GBrians 


Mary Kay hadiahkan Toyota Camry yang dicat special color Pink Mary Kay trademark pada Sales Director . Kereta atas nama sy sendiri, payment semua Mary Kay bayar alhamdulillah.
Betul2 kereta free ni hehehe.
Minyak je tak sendiri . Over k kalau nak minyak pun MK bayarkan hahahaha 


Masuk majalah Applause (Mary Kay monthly magazine).
Taksuka pic ni sebab masa ni baru balik Boracay tengah sunburn hukhuk 

Pink Car.

Bila kenang2 balik kisah sebelum buat pink car challenge,
Sebenarnya saya pun masih tak sangkat kami dapat complete.
Sebab requirement dia agak tinggi jugak, memerlukan unit yang kuat untuk achieve.

Sebagai unit baru, mula2 tu rasa macam ..boleh ke? Mampu ke?
And all the negative thoughts.
Tapi bila fikir2 kalau diikutkan sangat rasa 'x boleh' tu sampai bila-bila pun x kan boleh.
Jadi saya pun tak fikir panjang, terus submit form untuk start the challenge.

3 bulan pertama tu saya masih mencari rentak .
Tapi banyak sangat yang saya belajar sepanjang challenge ni.
Kita  perlukan TEAMWORK
Dan kita perlu bantu each other untuk berjaya.
Bila buat Mary Kay rasa dia lain, kita xrasa nak berjaya sorang2.
Tapi kita nak setiap anak didik kita pun berjaya sama.

Alhamdulillah slowly unit kami berkembang, makin lama makin ramai & mereka pun dah pandai buat sale, sharing tentang produk2 hebat & peluang kerjaya.
Itu yang paling manis sebenarnya 

Pink Car is not about me alone.
Its about us :)


On stage recognition masa Seminar.
Husband pun angkut skali 
Husband saya lah yg paling setia di sisi waktu susah senang.
Dia banyak bantu kami. 
Hari2 kami duk fikir kelas education apa nak buat utk GB ni.
Tq darling , this is for you too 



I love all of you!


Belakang tabir sebelum naik stage hehehe


Gambar yg paling saya suka!
Yes WE did it! 


Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Tak terkata syukur pada Mu yang dah meminjamkan satu nikmat dunia ni pada kami :)

Bagi uols yang rasa nak berbisness Mary Kay ataupun yang memang dah bersama Mary Kay, jangan takut.
Anda sendiri tentukan kat mana anda nak pergi.
Bila anda sendiri DECIDE untuk berjaya, insyaAllah kejayaan pasti milik anda.

Love,

0173262007
Mira Ixora
Professional Beauty Consultant
Mary Kay Independent Sales Director
Glamourous Bee unit

Thank you for reading!

xoxo



Mary Kay Semi Matte Gel Lipstick yang super hot!!

Assalamualaikum & haiii!!

Masih xboleh move on dengan Lipstick baru Mary Kay ni!
Dia sangat sangat besttt!
baru masuk 2 bulan launching dah 4 kali company restock from US.
Dasyat kann 



Seriously lepas pakai Semi Matte Lipstick Mary Kay ni saya dah mula lupa kewujudan lipstick2 lain.
Texture dia sangat lembut , matte finish no gloss or glitter, and paling best bibir tak rasa kering langsung!

Sebelum2 ni pernah jugak la guna MAC. 
Tapi Mary Kay Gel Lipstick ni lagi best & lagi murah!
MAC lipstick pun dah xtau letak kat mana 

Nak share dengan anda beberapa keping gambar saya pakai Mary Kay Semi Matte Gel Lipstick ni. 
.
.
.
 Mauve Moment

 Midnight Red

 Crushed Berry

 Crushed Berry (sapuan nipis)

 Powerful Pink

 Powerful Pink lagi! 


 Bashful You

 Poppy Please

 MIX mauve Moment + Powerful Pink



 Poppy Please lagi hihi 

 Rich Truffle

Always Apricot

 
My new favourite!
MIX Mauve Moment + Midnight Red

Lipstick ni memang super hot!
Sampai ada customer yang grab semua color untuk buat koleksi.
Color semua cantik & pakai pun selesa katanya.
Alhamdulillah...
Happy saya dapat jual produk yang best ni 

Untuk anda yang belum dapatkan , boleh dapatkan jugak lipstcik ni daripada saya!
Very limited stock yang tingal as now beberapa color tengah Globally out of stock.
Nasib baik saya suka beli lebih supaya customers dapat enjoy lipstick yang cun melecun ni 


Love,

0173262007
Mira Ixora
Professional Beauty Consultant
Mary Kay Independent Sales Director

Thank you for reading!

xoxo