Monday, October 24, 2016

Nak kulit badan halus cubalah Mary Kay Loofah Body Cleanser!

Assalamualaikum & haii!

Nak tau RAHSIA kulit badan HALUS?


Biasa kita pergi spa, lulur badan, scrub badan utk dapatkan kulit yang halus.

Kalau boleh hari- hari nak SCRUB badan tapi risau kulit jadi kering pulak.
Tapi kalau tak scrub badan berdaki.
Haa camne tu?😳
Kene pilih nak kulit daki ke nak kulit kering?

Meh sy nak share ttg experience sy guna
Lotus & Bamboo Loofah Body Cleanser yg best ni!


Sedikit fakta :

OUR GLOBAL BRAND DEVELOPMENT GROUP SAYS, Imagine a delicate blue lotus floating on water. Or a majestic stand of bamboo, considered a symbol of long life. Breathe in the clean, crisp scent. This is the essence of the Lotus & Bamboo Collection.  




Sy mmg ada masalah kulit kering skit especially kat kaki. Sebelum ni guna sabun2 & body scrub yang biasa beli kat kedai tapi end up kulit rasa sangat tegang n kering. 

Kadang-kadang rasa xselesa sbb kering sgt. Pergi spa pun dorg akan complain kulit sgt kering. 
5 kali pergi 5 kali la kene hadap soalan yg sama 😂.
So sy stop pakai sabun yg berbuih2 banyak tu & start guna loofah body cleanser ni.

Lepas guna, surprisingly tak rasa kering. Padahal loofah ni memang ada SCRUB & yes it is for DAILY use.
So esok try lagi & now dah 5 bulan jd pengguna setia Loofah ni! Kulit pun dah xkering mcm dulu. 

Kerak daki jgn cakap lah, dah tetiap hari scrub dia pun xde can nak menepek kat kulit 😜.
Kulit pun jadi halus .

Apa yang best sangat ttg Loofah Body Cleanser ni?


Badan rasa fresh sepanjang hari sbb dia kaya dgn antioxidant-rich extracts of bunga markissa n lotus biru yg exotic,yang membantu meneutralkan kesan-kesan negatif akibat radikal bebas. 

Lagi2 if uols jenis yg cepat berpeluh or badan cepat berbau, mandi guna ni setiap hari akan bantu utk control bau peluh tu.

Loofah Body Cleanser ni sesuai untuk kegunaan harian. Antara bahan yg diadun sekali dalam formula Loofah ni adalah adunan botani penghalus kulit seperti serat loofah, serbuk buluh dengan khasiat mineral dan biji kiwi untuk mengaktif dan menyegarkan kulit. 

Lotus & Bamboo Loofah Body Cleanser dirumus dengan serat loofah asli untuk menanggalkan kotoran pada kulit dan mengembalikan seri semula jadi kulit anda. Kompleks pengelupasan ini sangat lembut untuk kegunaan harian bagi menyerlahkan kehalusan dan kesegaran kulit. 

Paling best bila pakai sekali dgn Lotus & Bamboo Deo Body Spritzer dan 
Lotus & Bamboo Body Lotion ! Jgn xtau dia ni 3 beradik hehehe.


Nak try set KULIT HALUS FRESH ni?


Boleh contact saya kat number bawah ni :D

Love,

0173262007
Mira Ixora
Professional Beauty Consultant
Mary Kay Independent Sales Director
Glamourous Bee unit

Thank you for reading!


xoxo

Friday, October 7, 2016

Beauty Consultant contact number seluruh Malaysiadi sekitar anda!

Assalamualaikum & haii!

Mesti ada yang tercari-cari contact number Beauty Consultant yang terdekat dengan anda kan?
Nah saya share kan contact list Mary Kay Independent Beauty Consultant yang berdaftar,  trusted , professional & knowledgeable di sekitar anda!

Jadi anda boleh set kan appoinment dengan mereka untuk try produk2 Mary Kay & dapatkan consultation kulit !

Me myself : Mira Ixora  017 3262007
Bandar Kinrara, Puncak Jalil, Serdang, Seri Kembangan, Puchong, Bukit Jalil, Taman OUG, Cheras, Alam Damai, Shah Alam, Putrajaya, Cyberjaya, Kuala Lumpur

Mary Kay Kuala Lumpur

Atynn                011 10779958  Kuala Lumpur
Anna                 012 2347545 Sogo/ Kuala Lumpur
Alysa                 014 3257473 Taman Melawati / Sarawak
Siti Khamisah   012 2745890 Taman Keramat
Ain Ibrahim      011 23769646 Setapak
Jaya Rani         012 3152573 Kuala Lumpur Jalan Ipoh / Seremban
Emilia               017 6645994 Rawang


Mary Kay Selangor

Nini                 011 26135414 Cheras / Puncak Alam
Alya Husna     017 8811762 Cheras/Desa Baiduri/Alam Damai
Hidayah          019 6888744 Bandar Permaisuri Cheras
Hafizah (Fifi)  012 3779220 Cheras
Iffah                 011 39739492 Hulu Langat
Amira              012 3197949   Bukit Jalil

Nadhyra           0193301116 Bandar Baru Bangi
Ratna                0196333922 Bandar Putra Mahkota Bangi

Wanie              013 3999122 Bukit Jalil / Cyberjaya
Afiqah             013 7426726 Putrajaya / Cyberjaya / Gemas
Alya Wani       017 2568018 Putrajaya
Atun                011 28896692 Putrajaya
Siti Nor           012 2356124   Putrajaya Kompleks E
Azrieza            016 4464381 Kajang / Serdang
Fizza                017 676 2684 Cyberjaya
Juliana             011 32558016 Cyberjaya
Aida                016 2845422 Cyberjaya
Azrin              0172554356 Cyberjaya

Baya                017 6847303 Petaling Jaya
Yasmin            019 2345766 Petaling Jaya
Shima             017 5737105 Petaling Jaya
Shai                 012 2402012 Petaling Jaya

Nik Azida       01112251160  Puncak Alam
Huda               019 2497614 Puncak Alam
Mardhiyyah    0145060661 Puncak Alam

Dalila              019 6051106 Shah Alam

Salziewati (Sal) 0139295058 Subang
Nurul Asiroh    014 7375754 Subang
Shuhada           0163808018 Sungai Buloh
Aziana            012 3687395  Sungai Buloh
Elham             019 2846918 Sungai Buloh

Liyana            017 8822682 Puchong
Norish            018 2218135 Puchong


Mary Kay Negeri Sembilan

Acot                  014 2330287   Labu, N Sembilan
Alia Najwa       0136994191   Seremban, N Sembilan
Jeya                  016 2338587 Seremban, N Sembilan
Syela                019 6422573 N. Sembilan


Mary Kay Terengganu

Nadia              011 19434686   Besut, Terengganu


Mary Kay Pahang

Anis Fazilah     014 5471734   Gambang, Pahang


Mary Kay Johor

Dr Norma        016 4428402 Muar
Ziha                 019 7438489 Pontian


Mary Kay Kedah

Hamimah        012 5776961   Alor Setar


Mary Kay Pulau Pinang / Penang

Bella          014 7254010   Pulau Pinang, USM


Mary Kay Melaka

Aida Khmar   0196144447 Melaka


Mary Kay Kelantan

Diana            019 6510963   Kota Bharu, Kelantan


Mary Kay Perak

Dyra Haiyi         017 5215027 Tronoh/UTP/Seri Iskandar/Perak


Mary Kay BC Sabah

Erra Fazirah                  016 8299320 Kota Kinabalu
Zuhairah                       019 6413410 Kota Kinabalu

Glamourous Bee unit is 1 of Mary Kay Pink Car unit di Malaysia!

Assalamualaikum & haii!

Hari ni lah ada masa untuk mengupdate blog!
Jadi kita update banyak2 ya hehehe.

Alhamdulillah, bulan June 2016 saya & unit (Glamorous Bee) dah completekan challenge Pink Car yang pertama kami 
Sesuatu yg sangat menggembiarakan bagi kami sebab kami masih baru, 10 bulan bersama sebagai satu unit. Kiranya Pink car ni macam hadiah 1st anniversary kami bersama lah.
Cewahh hehehe 


With my beloved GBrians 


Mary Kay hadiahkan Toyota Camry yang dicat special color Pink Mary Kay trademark pada Sales Director . Kereta atas nama sy sendiri, payment semua Mary Kay bayar alhamdulillah.
Betul2 kereta free ni hehehe.
Minyak je tak sendiri . Over k kalau nak minyak pun MK bayarkan hahahaha 


Masuk majalah Applause (Mary Kay monthly magazine).
Taksuka pic ni sebab masa ni baru balik Boracay tengah sunburn hukhuk 

Pink Car.

Bila kenang2 balik kisah sebelum buat pink car challenge,
Sebenarnya saya pun masih tak sangkat kami dapat complete.
Sebab requirement dia agak tinggi jugak, memerlukan unit yang kuat untuk achieve.

Sebagai unit baru, mula2 tu rasa macam ..boleh ke? Mampu ke?
And all the negative thoughts.
Tapi bila fikir2 kalau diikutkan sangat rasa 'x boleh' tu sampai bila-bila pun x kan boleh.
Jadi saya pun tak fikir panjang, terus submit form untuk start the challenge.

3 bulan pertama tu saya masih mencari rentak .
Tapi banyak sangat yang saya belajar sepanjang challenge ni.
Kita  perlukan TEAMWORK
Dan kita perlu bantu each other untuk berjaya.
Bila buat Mary Kay rasa dia lain, kita xrasa nak berjaya sorang2.
Tapi kita nak setiap anak didik kita pun berjaya sama.

Alhamdulillah slowly unit kami berkembang, makin lama makin ramai & mereka pun dah pandai buat sale, sharing tentang produk2 hebat & peluang kerjaya.
Itu yang paling manis sebenarnya 

Pink Car is not about me alone.
Its about us :)


On stage recognition masa Seminar.
Husband pun angkut skali 
Husband saya lah yg paling setia di sisi waktu susah senang.
Dia banyak bantu kami. 
Hari2 kami duk fikir kelas education apa nak buat utk GB ni.
Tq darling , this is for you too 



I love all of you!


Belakang tabir sebelum naik stage hehehe


Gambar yg paling saya suka!
Yes WE did it! 


Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Tak terkata syukur pada Mu yang dah meminjamkan satu nikmat dunia ni pada kami :)

Bagi uols yang rasa nak berbisness Mary Kay ataupun yang memang dah bersama Mary Kay, jangan takut.
Anda sendiri tentukan kat mana anda nak pergi.
Bila anda sendiri DECIDE untuk berjaya, insyaAllah kejayaan pasti milik anda.

Love,

0173262007
Mira Ixora
Professional Beauty Consultant
Mary Kay Independent Sales Director
Glamourous Bee unit

Thank you for reading!

xoxo



Mary Kay Semi Matte Gel Lipstick yang super hot!!

Assalamualaikum & haiii!!

Masih xboleh move on dengan Lipstick baru Mary Kay ni!
Dia sangat sangat besttt!
baru masuk 2 bulan launching dah 4 kali company restock from US.
Dasyat kann 



Seriously lepas pakai Semi Matte Lipstick Mary Kay ni saya dah mula lupa kewujudan lipstick2 lain.
Texture dia sangat lembut , matte finish no gloss or glitter, and paling best bibir tak rasa kering langsung!

Sebelum2 ni pernah jugak la guna MAC. 
Tapi Mary Kay Gel Lipstick ni lagi best & lagi murah!
MAC lipstick pun dah xtau letak kat mana 

Nak share dengan anda beberapa keping gambar saya pakai Mary Kay Semi Matte Gel Lipstick ni. 
.
.
.
 Mauve Moment

 Midnight Red

 Crushed Berry

 Crushed Berry (sapuan nipis)

 Powerful Pink

 Powerful Pink lagi! 


 Bashful You

 Poppy Please

 MIX mauve Moment + Powerful Pink



 Poppy Please lagi hihi 

 Rich Truffle

Always Apricot

 
My new favourite!
MIX Mauve Moment + Midnight Red

Lipstick ni memang super hot!
Sampai ada customer yang grab semua color untuk buat koleksi.
Color semua cantik & pakai pun selesa katanya.
Alhamdulillah...
Happy saya dapat jual produk yang best ni 

Untuk anda yang belum dapatkan , boleh dapatkan jugak lipstcik ni daripada saya!
Very limited stock yang tingal as now beberapa color tengah Globally out of stock.
Nasib baik saya suka beli lebih supaya customers dapat enjoy lipstick yang cun melecun ni 


Love,

0173262007
Mira Ixora
Professional Beauty Consultant
Mary Kay Independent Sales Director

Thank you for reading!

xoxo