Wednesday, December 7, 2016

Perbezaan Mary Kay Botanical Effects lama dengan Mary Kay Botanical Evo

Assalamualaikum & haiii!

Saya xberapa sihat hari ni.
Slight fever plus batu & selsema huhu.

2-3 hari ni hujan lebat n asik kene hujan je.
Take care ye uollss...

As promised sy akan cerita kan dengan anda semua perbezaan antara BE baru dengan BE yg lama.
Dua -dua BEST.
Dua-dua Botanical
Dua-dua mild
Susah nak buat pilihan kalau orang tanya mana satu lagi best.
Termenung 40 minit nak fikir jawapan dia hahaha!

Botanical Effects VS Botanical Effects Evo


1. Bilangan Item

Mary Kay Botanical Effects ada 4 item :
- Cleanser
- Mask
- Freshen 
- Hydrate

Mary Kay Botanical Evo ada 5 item :
- Gel Cleanser
- Invigorating Scrub
- Refreshing Toner
- Moisturizing Gel
- Moisturizing Lotion SPF 30

2. Jenis Kulit

Botanical Effects yg lama ada 3 jenis formula untuk match kan jenis kulit kita.
Ada Formula 1 untuk dry skin, Formula 2 untuk Normal-Combination skin & Formula 3 untuk oily skin. 

Manakala Botanical Evo adalah untul semua jenis kulit. Dry to oily skin.

Jadi kalau anda ada masalah kulit yg too dry, sy lagi galakkan guna Botanical Formula 1.
But untuk yang jenis kulit normal-combination-oily, anda boleh pilih sama ada nak guna BE lama or BE Evo.
Apapun mintak consultation daripada BC masing2 dulu ya..
Jangan main beli saja :)

3. Bahan Utama

Kalau BE lama, bahan utama dia adalah Luo Huan Go & Silymarin.
Dua-dua buah ni adalah kaya dengan anti oxidant & terkenal dengan mempercepatkan penyembuhan.
Termasuklah untuk menyembuhkan kulit yang rosak. Also untuk mantainkan & menyuburkan lagi sel-sel kulit.

BE Evo pulak bahan utama dia adalah Dragon fruit & Aloe vera!
Woww! Dua-dua bahan ni of course kaya dengan anti oksida tapi ada tambahan iaitu SOOTHING & cooling. Sebab dia ada aloevera kan. Ni sangat bagus untuk kekalkan keremajaan & ada effect kulit jadi pink-pink lepas guna secara konsisten. Kulit muda uolss 

4. Target Market

BE lama diformulasikan untuk semua jenis peringkat usia, and target market adalah 18 tahun hingga 20 an. 
BE baru pulak juga untuk semua peringkat usia, tapi target market boleh digunakan seawal 12 tahun!
Jadi kalau anda mencari skincare terbaik tanpa bahan kimia berbahaya untuk anak2 , ini lah pilihan yg tepat! Kulit pun kene jaga dari kecil tauu..supaya kekal sihat & muda bila usia meningkat dewasa :)

Saya dulu masa belasan tahun main pakai beli je apa yang ada kat Watson tu.
Sudahnya kulit jadi kusam & tak sihat, tak glowing.
Mujur la jumpa Mary Kay awal 20 an hihihi.

5. Beza cara penggunaan

BE lama, ambik masa skit untuk kita pakai.
Beza terbesar adalah pada Mask. Mask kita perlu pakai 10 minit minimum & lepas tu kene scrub.
Ada yang malas pakai mask sebab alasan tak sempat..anak merengek..terlua sebab letih sangat balik kerja..and macam2 lagi alasan yg selalu sy dengar hehehe.

Tapi!

Dengan BE Evo anda xboleh bagi alasan lagi yaa! Gigit kang :p
Sebab Invigorating Scrub dia adalah sangat HEAVEN!
Sangat best, cepat , pantas, and senang dipakai.
Lepas cuci muka terus apply scrub, xpayah tunggu 10 minit , lepas sapu boleh terus scrub. 
Proses pun xsampai 3 minit dah siap.
Lepas tu kulit anda jadi instantly licinn & fresh!

Also ada beza dari segi moisturizer.

BE lama punya hydrate xada Sun protector. Jadi perlu add Sun protector asing.
BE Evo, ada 2 moisturizer. Satu jenis gel biasa kita pakai waktu malam .
And moisturizer siang yg ada spf 30 untuk kita pakai siang.
Wow ni memang jimatkan masa!

Lagi beza pada Cleanser dia.

BE lama punya cleanser mostly adalah jenis cream kecuali F3 (gel)
Jadi ada jugak customer yang alergi & xboleh pakai cleanser jenis gel, maka anda disarankan pakai yang BE lama punya cleanser.

Tapi BE Evo punya adalah Gel lembut, sikit berbuih (tak obvious sangat buih nya).
And lepas cuci tak de tinggalkan rasa kesat or tegang pada kulit. Best sangat pakai!


6. Bau & packaging

Bau terus terang sy cakap, BE Evo memang win!
Bau asli dragon fruit mix dengan aloevera tu memang sangat best.
Lagi-lagi sepanjang dia ada kat muka (xbasuh muka) memang selama tu la baunya lekat kat skin.
Syokkkk

BE lama xde bau hehehe.

Packaging? Anda rasa? Hihihi tau dah jawapan diaa

7. Worth of money

BE lama & BE baru ni sangat worth of money.
Dua-dua set boleh bertahan up to 6 bulan okehh
And harga pun xmahal . Anda boleh beli and pakai sambil fikir kenapa la lambat set ni nak habis :p
Serius sy cakap, selama sy pakai Mary Kay setahun 2 kali je sy concern skincare sy dah nak habis :D
Jimat kann

Dapatkan consultation SEBELUM anda beli produk Mary kay!

0173262007
Mira Ixora
Independent Sales Director
Professional beauty Consultant

Thank you for reading!

No comments:

Post a Comment