Saturday, February 1, 2014

Product review : Mary Kay Deo Body Spritzer (serius awesome!)

Assalamualaikum and hai!
Selamat Tahun Baru Cina buat anda yang menyambutnya ^_^.

Malam ni sye nak share sikit tentang satu produk dari Mary Kay yang sangat sangat sangat ohsem, which is Mary Kay Deo Body Spritzer !


To be honest, ni adalah 1st time sye guna spray ni. 

Baru sedar yang sye banyak fokus pada kulit muka, jadi kebanyakan yang sye try and share memang untuk muka je lah hehehe..and tangan (Satin Hands) .
Rase agak menyesal sebab tak explore Body Spritzer ni awal-awal dulu. 
But now I will try to explore all Mary Kay product so that sye boleh share my experience dgn anda semua :D

Kisahnya, last week sye pergi kelas product knowledge. Masa kelas before ni, ade la jugak belajar Body Spritzer tapi tak terbukak hati lagi nak try. But kali ni, 2 of our consultant share experience dia yang dah try benda ni . Tiba-tiba rase best pulak dengar , macam terpengaruh hehehe so sye pun beli la satu sebab nak tau, betul ke best bende ni? 





Tadaaaaa! Sye beli yang Lotus Bamboo

Test pakai for 1 day. Spray 2 kali kat ketiak kiri and kanan , bleh tahan bau dia, fresh je with scent of lotus and bamboo. Serius tak tipu memang bau bamboo.
Pastu keluar la gi jalan-jalan..
4 tempat sye pegi hari ni, Hospital (lawat  pakcik sakit) , gi makan kat food court then pergi The Mines , pastu makan kat warung tepi jalan pekena Char Kuay Teow (perlula bagi tau kan =.=) >
Balik pun dah malam. Saya try la bau-bau kat diri sendiri , memang tak ada langsung bau tengik ke bau peluh ke but bau bamboo. Compare dengan masa sye pakai deodorant , kata 24 hours antiperspirant tapi bila balik keje tu dah bau tengik dah hahaha opps :p Tu duduk dalam office.
So sye agak excited di situ.
Ok tak pe, then saye pun mandi sabun-sabun semua..
Lepas dah lap badan kering-kering tetiba perasan ada lagi bau bamboo tu lekat kat badan.
Bau wangi tau , bukan busuk. Fresh lagi! Double excited !
Pasni kawin tak yah risau dah , baru je fikir nak spray perfume sebelum tido sebab takut kalau bakal suami bangun pengsan semula hak hak.
Tak kan nak pakai deodorant siang malam nanti kulit tak bernafas pulak. 
Plus ketiak nanti jadi hitam huhu.
Tapi alhamdulillah, since bende ni ada so tak payah risau lagi boleh tido dengan senang hati :)

How it works?
Kenapa boleh tak ada bau tengik?
Kenapa ketiak tak hitam?
Jom sye explain base on what I've learned in the class.

1. Dalam bahan-bahan Body Spritzer ni ada terdapat innovative neutralizing complex yang memerangkap bau badan kita . Formula untuk menghasilkan bahan ini adalah gabungan daripada extract Blue Lotus and Passion flower yang kaya dengan antioxidant.
Sebab tu la lepas pakai ni, badan kita still menghasilkan bau tapi bau yang keluar adalah bau yang dah dineutralizekan , jadi apa yg kita bau adalah bau lotus and bamboo :)

2. Seperti yang kite tau, deodorant memang menyebabkan ketiak hitam. Sebab, ada satu cecair yang keluar dari liang di bahagian bawah lengan kita bila bercampur dengan bahan aktif deodorant ,akan menyebabkan proses pengoksidaan. Itu lah yang menyebabkan ketiak hitam. Kecuali la anda pakai deodarant yang whitening sebab dia ada letak extract whitening sekali (Sye pun pernah guna ni hihi). 
But pada dasarnya still hitam . Mary Kay body spritzer ni menggunakan bahan aktif yang terdiri dari extract tumbuhan yang kaya dengan antioxidant , maka proses penggelapan underarm tak akan berlaku :)

Ramai yang tau pakai deodorant sebenarnye xberapa bagus untuk kulit tapi still kene pakai jugak (termasukla saye) sebab tak ada choice. Tapi bila dah ada choice, tak salah jugak kan nak tukar. 
Bukan badan orang lain pun, badan sendiri jugak ;)

More info,
Whatsapp /sms  : 017 3262007 Mira
Thanks for reading!

2 comments: