Monday, April 6, 2015

10 sebab kenapa pilih Mary Kay Beauty Consultant sebagai kerjaya?

Assalamualaikum & hai!

Hari ni Isnin kan mesti ramai tengah busy kerja ni.

Teringat masa zaman saya kerja office dulu, setiap hari Isnin memang Monday Blues.
Bangun pagi rasa sayu je sebab berharap hari tu still hari Ahad hehehe.
Lepas tu menghadap jem lagi, sampai office kene buat kerja yang customer submit hari Sabtu & Ahad punya, campur hari Isnin punya lagi.
Memang super busy stress xpayah cerita la. Masing-masing muka nak muncung je hahaha!

Tapi sekarang alhamdulillah, saya sangat bersyukur sebab pilihan yg saya buat setahun lalu dah banyak ubah hidup saya :)

Pilihan apa?
Pilihan untuk jadi Beauty Consultant Mary Kay sepenuh masa :)

Hari ni saya nak share 10 sebab kenapa perlu pilih Mary Kay sebagai kerjaya part time/full time & also kenapa Mary Kay ni berbeza sangat dengan company Direct Selling yang lain :


1. Produk Terjual Sendiri 

Haa kalau korang nak tau produk Mary Kay ni memang bercakap sendiri. 

Eh bukan benda tu yang bercakap, tapi dia jadi buah mulut orang yang pernah try & pernah pakai Mary Kay. 
Lagi-lagi sekarang ni Mary Kay memang dah quite well known kat Malaysia kerana kualiti & keberkesanan produk yang TERBAIK .
Jadi things jadi much more easier pada kita :)

Perkenalkan yang kita adalah Beauty Consultant Mary Kay, share kebaikan produk & jemput kawan2 or guest untuk cuba produk kita. 

Jangan pulak tak buat apa2 pastu mengharap duit datang bergolek. NO.
Duit tak datang kalau kita tak usaha okehh.

Banyak sangat cara yang Mary Kay ajar untuk share produk kita, offline & online.

Haa tapi kalau nak belajar kene la register dulu sebab dia sangat EXCLUSIVE untuk Beauty Consultant saja tau :-*

2. Pendapatan Extra 

Mary Kay ada lebih dari 5 cabang untuk dapatkan extra money.

Seriously. Most company income cuma datang dari sale & komisen tapi Mary Kay have more!

Kita ada :


- Special offer untuk consultant sahaja

- Monthly Promotion
- New Consultant Bonus Program
- Monthly Ordering Bonus Program
- Recruiting Comission
- Move Up Career Level

Also program2 yang korang boleh join untuk dapatkan FREE products , also LIMITED EDITION products yang boleh dijual semula & baaanyak lagi!

Kalau nak dapatkan gambaran yang lebih clear, boleh set appoinment dengan saya okeh?
InsyaAllah saya boleh jumpa korang walau dimana korang :)

3. Flexibility

Once you are Full Time Mary Kay Beauty Consultant, you are actually jadi Boss pada diri sendiri.

Korang sendiri tentukan hari apa korang nak cuti bersama keluarga, hari apa yang nak keluar hantar barang customer or pos barang, hari apa nak buat Skincare Class or Make Up Class.
Tapi kene disiplin jangan ke laut pulak hahaha nanti business korang pun sama ke laut :p
Korang ada kuasa untuk set kan masa sendiri. Bestt sangat kan?
Kalau rasa tak nak tempuh jem, boleh start appoinment after 11.00AM.

Bagi yang bekerja pulak, still ada masa flexible untuk buat Mary Kay.

Korang boleh selitkan time untuk buat Mary Kay masa lunch time or break time, tak perlu masa yang lama pun. 15minit saje dah boleh dapat sale.
Kalau tak tau nak buat apa Sabtu & Ahad pun boleh selitkan Mary Kay jugak.
Ask me how! :)

4. Low starting cost

Dengan Modal RM200, korang akan dapat Starter Kit yang korang boleh pilih sendiri :


- Botanical Effects Starter Kit

- Timewise Starter Kit

Starter Kit ni bernilai lebih dari RM500 tau tapi kita dapat dengan harga yang sangat murah!

Mary Kay absorb some of the extra cost exclusively  untuk Bakal Beauty Consultant yang nak dapatkan income & side income :)

Ni adalah apa yang korang bakal dapat once you register as Beauty Consultant.

Dengan beg skali korang dapat tau. Bestt sesangat!





5. Learning Opportunity

Bila dah jadi Beauty Consultant, mesti korang tertanya-tanya lepas tu nak buat apa kan?

Don't worry! Saya akan guide step by step.

Sebagai Beauty Consultant, korang akan berpeluang untuk join kelas-kelas kat bawah ni :





- ESRS Professional Training selama 2 hari (RM50)

( belajar tentang business in Mary Kay, attire, make up, skin care class, hands on produk & sebagainya)
- Product Knowledge Class (FREE)
( belajar setiap satu produk , bahan, kegunaan, cara guna, jenis kulit, cara kena lpasti masalah kulit , hands on make up, colors yang sesuai untuk kita, hands on product & sebagainya)
- Personalized Advance Make Up (FREE)
( belajar lebih details seperti shading, highlighting, tips solekan mata terkini & hands on Make Up setaraf kelas Make Up Artis Terkemuka bernilai ribuan ringgit, tapi kita dapat secara PERCUMA)
- 1 to 1 session learning (as per requested)

Seronok kan? Da lah bayar RM200 saja tapi banyakkk sangat boleh buat & boleh belajar!

Bonus dapat kulit cantik & belajar pasal fashion lagi, memang style la korang nanti :D

6. Big Benefit

Sebagai Beauty Consultant , korang boleh grab pelbagai hadiah, program & challenge dari company seperti Ladder of Success, berpeluang untuk dapat FREE Cincin Berlian bernilai ribuan ringgit yang designnya memang tak de kat mana-mana, education trip ke Hang Zhou & banyak lagi!

EXCLUSIVELY for Mary Kay only! :D














Cincin Berlian, Bumble Bee Pin solid gold bertatah berlian, and Tiara for the queen!

Kalau korang register as Beauty Consultant pada bulan ni, korang berpeluang untuk dapat hadiah Ladder Of Success yang paling best sekali!
-
-
-
Tadaaa!


Hand bag, Purse & Organizer Note Book!

Okay dah berangan dah ni buat beg raya jimat xpayah beli hahaha :p

Best kann?!

7. Recognition

Sepanjang saya kerja 3 tahun kat company lama, xpernah sekali pun dapat any recognition , diraikan dalam majlis gilang-gemilang apatah lagi kan hehe. Kalau dapat positive feedback dari customer ada la nama masuk dalam list, tapi increment xde jugak hihi :p

Dalam Mary Kay ni kita akan di recognize walaupun sekecil-kecil usaha kita.
Ada hadiah, ada recognition. 
Seriously rasa sangat bersemangat bila bersama dengan sisterhood dalam Mary Kay ni.
Setahun kita akan ada 2 acara besar untuk meraikan Beauty Consultant dari Malaysia & Singapore which is Career Conference & Seminar.
Dalam 2 2 acara ni Beauty Consultant berpeluang untuk naik stage, terima award sambil lambai-lambai macam princess gitew hehe. Ada jugak dapat invitation untuk Special Luncheon dengan VIP & VVIP dari Mary Kay!

8. Tak perlu inventory (stok) yang terlalu banyak

Mary Kay menggunakan sistem yang sangat mudah & menyenangkan.

Korang boleh terus order online through our website. 
And barang akan di courier ke pintu rumah. Senang kan? :)

9. Unique Company & Business

Disebabkan Mary Kay ni adalah company yang banyak keluarkan produk kecantikan & kewanitaan, jadi 90% Beauty Consultant adalah wanita!

So bila kita ada event sangat senang nak sesuaikan diri, xpayah malu-malu sangat dah hehehe.

10. Personal Growth

Selain sales, kita boleh improvekan diri kita untuk membina pasukan sendiri (team).

Banyak sangat benefit bila kita ada team sendiri. Kita akan ada team comission,
boleh buat group activity sendiri, coaching, & macam-macam lagi benefit yang company bagi!

Sesiapa yang berminat untuk tahu lebih lanjut tentang Bidang Kecantikan & Peluang Perniagaan dalam Mary Kay, jangan malu jangan segan, boleh contact saya ataupun set appointment untuk saya cerita dengan lebih details , also menjawab semua soalan korang :)



Love,

0173262007

MiraIxora
Mary Kay Independent Beauty Consultant
Future Sales Director 

2 comments: