Tuesday, July 11, 2017

Product Review : Mary Kay Charcoal Mask

Assalamualaikum & haiii!

Apa khabar semua? How's your raya?
Saya raya ke kampung ayah saya di kedah kali ni.
Setelah beberapa tahun xbalik kesana.
Kali ni raya memang sangat berbeza!

Ok nak cerita pasal raya nanti x xmasuk2 topik review sy kann hehehe.

Hari ni nak review tentang Mary Kay Charcoal Mask yang terbaru!
Launch July 2017.

Tadaaa!


 
Tapi ada antara kami dah dapat awal masa April hari tu sebab kami pergi Career Conference dapat ni as Doorgift
So apa lagi, malam tu jugak saya pakai punya lah xsabar kann.


 Siap ajak husband
Dia pun kene paksa try

Masa mula-mula sapu tu rasa sejuk muka, few mins pastu dia rasa mcm geli2 tarik2 manja gitew.
Mask ni pakai 10-15 minit , macam mask-mask yg lain dia xboleh bawak tido.
Then dia mengering. Bila kering tu boleh nampak mask bertukar color kat certain tempat, especially kat bahagian hidung. Dia jadi tompok-tompok putih.
And kat bahagian pori area pipi pun ada.
Tu adalah kawasan yang selalunya berminyak lebih.

So bila dah 15 minit sy pun basuh. Mask ni x payah peel off yang tarik sakit tu.
Dia just basuh nnti dia akan cair n remove daripada skin easily.

It was very amazing feelings lepas cuci mask tu.
Kulit rasa ringan lain macam, lebih ceras, halus, and lembut.
Masa sebelum pakai tu ada macam bijik2 halus, tapi lepas cuci tu pegang kat biji2 tu dah rasa kecut n mengecil.
Esoknya lepas bangun pagi dah x ada dah biji2 tu.
Serious tak tipu.

Dan lepas tu mulalah saya menjadi seorang yg sangat rajin pakai Mask.
2 kali seminggu wajib pakai charcoal mask haha yang lain dah  xingat

 Apa fungsi Mary Kay Charcoal Mask?


Charcoal Mask Mary Kay ni menggunakan ACTIVATED CHARCOAL.
ACTIVATED CHARCOAL ni is a form of carbon processed yang mempunyai small, low-volume pores untuk meningkatkan surface area supaya dapat absorb dengan lebih baik.
Walaupun kita sapu sikit tapi dia mampu absorb banyak kotoran, bakteria & minyak yg tersumbat dalam pori.
Pori tersumbat adalah punca kepada masalah jerawat & kulit kusam.

Refer pada gambar kat atas tu, that is how Mary Kay Charcoal Mask bertindak.

Q & A

1. Siapa yang boleh pakai?
- Anda yang xde masalah kulit tapi nakkan kulit bersih sekata
- Mempunyai masalah jerawat & minyak berlebihan
- Jerawat di belakang badan

 2. Siapa yang TAK boleh pakai lagi?
- Anda yang pernah guna produk pengelupasan / bermercury / hydroquinone
- Kulit nipis

Apapun dapatkan consultation terbaik daripada Beauty Consultant dulu sebelum uols guna produk ni.
Kalau anda dah mempunyai BC, sila refer pada BC anda.
Kalau belum, boleh la contact saya ye

Love,
0173262007
Mira Ixora
Independent Senior Sales Director
Professional Beauty Consultant

Thank you for reading!
xoxo
 



















No comments:

Post a Comment