Friday, October 3, 2014

OMG! Jerawat naik lepas guna Mary Kay!

Assalamualaikum & hello!

OMG! Jerawat naik lepas guna Mary Kay!




Whoops siapa penah lalui situasi camni angkat tangan cepat \(0-0)


Relax~~

Jangan takut.
Jangan panic.
Jangan marah.

Selalu ada yang inform saya, dalam masa seminggu -  2 minggu masa guna Mary Kay ada naik jerawat. Dalam 2 3 ketul macam tu.

Ada jugak 5 6 ketul.
Ada antara anda akan terus stop pakai Mary Kay.
Bila Beauty Consultant anda mesej tanya, tak nak reply.
Hmm...macam mana kami nak bantu anda kalau macam tu kan?

OK, saya nak tanya, pernah x dengar pasal HEALING PROCESS ? :)

Kenapa jadi HEALING PROCESS ?

1.Kulit kita baru nak sesuaikan diri dengan skin care yang kita baru guna


 ataupun 


2. Keadaan kulit kita sendiri yang sebelum ni guna macam-macam jenis produk , especially yang pernah guna produk yang mengandungi bahan PENGELUPASAN.


Apa terjadi semasa HEALING PROCESS?

Produk Mary Kay especially Botanical Effect memang berfungsi untuk membaiki tekstur kulit, membantu membuang sel kulit mati, also menyingkirkan semua sisa bahan kimia yg masih ada di bawah kulit anda. 

Semua sisa bahan kimia akan keluar sebagai JERAWAT.


Apa perlu anda buat?

1. Dapatkan nasihat drp Beauty Consultant anda. Kami semua dah biasa dengan issue2 mcm ni hehehe sebab kami pun pengguna Mary Kay juga :)


2. Banyakkan minum air masak


3. Jaga kebersihan kulit, cuci muka at least 2 kali sehari, sebelum tidur pun jangan lupa cuci muka ye


4. Bertenang. Kalau kita stress lagi banyak jerawat tumbuh


5. Ambil supplemen/vitamin yang sesuai untuk mempercepatkan proses healing


Sebarang pertanyaan jangan segan segan tanya saya k!


Love,


0173262007
MiraIxora
Mary Kay Independent Beauty Consultant
Team Leader

Thank you for reading~! ^_^



5 comments:

  1. depend on keadaan kulit before start guna mary kay, kdg2 1 week, kkdg 2 3 bulan pun ada tengok jnis masalah kulit kita. always dptkn explanation dr beauty consultant anda :)

    ReplyDelete
  2. salam.sya dh 10 bulan dkat nak stahun tp jrwt kat dahi x hlg lagi.😔

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah nak dekat 3 bulan...jerawat macam takmau hilang..

      Delete