Friday, April 27, 2012

Basic make up: How to get a flawless face in 3 steps?

Assalamualaikum n hye all!

Hari ni sye nak ajar cara-cara nak make up secara basic n xperlu pakai banyak sangat benda.
N the main point is macam mana nak dapatkan wajah yang flawless macam Fazura!

Bahan-bahan yang kena ada:
1. Foundation primer Mary Kay

2. Timewise Matte wear @ Luminous wear liquid foundation

3. Mineral Powder foundation



1st step
Sapukan wajah dengan Foundation Primer Mary Kay.
Step ni sebenarnya boleh step kalau malas, tapi kalau nak kulit yang flawless step ni adalah wajib!
Foundation Primer ni adalah rahsia artis-artis yang berwajah flawless.
Sebab primer ni adalah alas kepada foundation yang akan kite pakai kejap lagi.
Dalam masa yang sama, bahan-bahan aktif dalam primer ni akan mengurangkan garis2 halus or kedut, mengurangkan kesan pori-pori n parut-parut or cela yang lain pada wajah kite.
Sebab tu lepas pakai foundation dah xnampak dah cela-cela tu lagi.
Selain tu Foundation Primer Mary Kay ni jugak membuatkan kulit kita rasa lebih lembut.
Takut rase berat kat muka?
Jangan risau sebab Foundation Primer Mary Kay ni berupa gel berpaten, bebas minyak n sangat ringan!

2nd step
Lepas da pakai primer, pakai Timewise liquid foundation pulak.
Foundation ni ade banyak benefits. Ia mengandungi Vitamin E dan juga sebatian peptide yang melembutkan dan menganjalkan kulit. Bukan orang-orang berusia je yang pakai foundation ni, umur 20an pun boleh.
Saye pun pakai yang ni jugak heehee..
Yang paling best, tekstur die sangat ringan n warna cepat blend dengan kulit.
So make up xnampak macam topeng n nampak sangat natural :)

3rd step
Done with foundation now move to Mineral Powder Foundation. Fungsinye adalah untuk mengemaskan lagi foundation yang kita dah pakai tadi. So die akan bagi kemasan yang lagi tahan lama, lagi flawless n lg natural.

So now wajah kita dah ready untuk semua ocassion ;)

Price:

Foundation Primer Mary Kay : RM80
Timewise Liquid Foundation : RM70
Mineral Powder Foundation : RM70

Tq for reading!^-^







No comments:

Post a Comment