Tuesday, April 10, 2012

Botanical Effects enhanced released!

Assalamualaikum hye selamat sejahtera!

Hari ni nak cerita pasal new Botanical Effects skin care set yang baru release for April ordering .
Rumusan baru ni di enhance kan lagi dengan 2 bahan botani eksklusif : Silymarin n Luo Han Guo.
Silymarin n Luo Han Guo ni ialah antioksida berkuasa yang dapat membantu mempertahankan kulit dari kerosakan akibat persekitaran, menenangkan n melegakan kulit.


*Picture credit to google

Untuk pengetahuan semua, Botanical Effects ni terbahagi kepada 3 pengkhususan mengikut jenis kulit.
Setiap pengkhususan tu ade bahan2 botani aktif yang berbeza mengikut kesesuaian jenis kulit.

Ada 3 set, F1 untuk kulit kering, F2 untuk kulit normal to combination and F3 untuk kulit berminyak.
Nak tau jenis kulit anda? Klik sini .

F1-F2-F3
Dah macam matematik pulak kan haha


Botanical Effects F1 - Untuk kulit kering

1. Flaxseed extract - Kaya dengan asid lemak berfungsi untuk melegakan ketidakselesaan kulit kering
2. Sea Kelp extract (rumpai laut) - Sumber vitamin, mineral n asid lemak yang member kelembapan n keseimbangan pada kulit

Botanical Effects F2 - Untuk kulit normal hingga kombinasi

1. Frangipani extract (bunga kemboja) - Melindungi kulit dari kerosakan alam semulajadi
2. Water lily extract (teratai) - Punca mineral yang penting untuk kulit sihat

Botanical Effects F3 - Untuk kulit berminyak

1. Kanuka extract (tea tree) - Terkenal dengan faedah penulenan, membantu mengurangkan bakteria yang menjadi punca jerawat
2. Guava extract (jambu batu) - Menyingkirkan sel kulit mati

Setiap set Botanical Effects ada 4 regimen macam dalam gambar kat atas.
Ni saye susun ikut turutan pemakaian:

Cleanser - Mask - Freshen - Hydrate

Untuk kesan yang lebih cepat n sempurna memang digalakkan untuk pakai satu set ni ikut turutan.
Berdasarkan kajian, dalam masa 2 minggu saje dah boleh rasa nampak kesannye.
Tapi ade customer2 saye bagitau dalam masa seminggu pun dah boleh rasa.
Tu pun die baru pakai cleanser only and BE yang lama. Kalau pakai satu set?Pakai yang baru? Haa...

Ok next entry akan cerita pasal experience pakai empat-empat barang ni. Tunggu! :D

Harga:

3 in 1 Cleanser F1, F2, F3 113ml = RM68
Mask F1, F2, F3 88g = RM80
Freshen F1, F2, F3 147ml = RM68
Hydrate F1, F2, F3 88g = RM80







No comments:

Post a Comment